Test-text

Ett val för naturen

Plastavfall är en av de största globala miljöutmaningarna vi står inför idag. Vi på Topz har gjort stora hållbarhetsförbättringar och är i början av vår resa mot en grönare framtid. Vi vill underlätta för dig som konsument att göra ett naturligt val av skonsamma produkter – för såväl hud som natur.

Hållbara förpackningar för en grönare framtid

Avstampet i våra hållbarhetsförändringar gör vi i två av våra mest populära produkter: bomullspinne och bomullspads. Det är här vi kan göra som störst skillnad eftersom dessa produkter är våra storsäljare. Genom att byta ut plasten till papper i såväl bomullspinnen som i dess förpackning, samt ge bomullspadsen en ny förpackning, gjord av 40% återvunnen plast, tar vi våra första viktiga steg mot att använda mindre och bättre plast i våra produkter.

Test-text

Test-text

0% plast i vår bomullspinne

Resan började med att byta ut den klassiska bomullspinnens plast till papper och endast använda 100% ekologisk bomull. Nu tar vi ett stort kliv till och lanserar Topz bomullspinne i en förpackning gjord av återvunnet papper. Det innebär att vi ytterligare kommer att minska konsumtionen av plast med 18.2 ton om året, vilket motsvarar en minskning av utsläppen av växthusgasen koldioxid vid tillverkning av råvaran med ca 87%.

40% återvunnen plast

För att vidare minska förbrukningen av plast har vi även tagit fram en mer hållbar förpackning till vår andra storsäljare, Topz bomullspads. Numera består förpackningen av 40% återvunnen plast. Det är ett steg i rätt riktning mot målet att använda mindre och bättre plast i våra produkter.

 

 

 

Topz produkter är certifierade

Från den allra första bomullspinnen har vi på Topz haft höga krav på bomullskvaliteten, samtidigt som den ska uppfylla våra miljökrav. Därför certifierar vi våra produkter med märkningar som Svanen, Fairtrade och GOTS. På så sätt kan ni som konsumenter göra ett aktivt och tryggt val av skönhetsprodukter.