HÅLLBARHET

Hållbarare förpackningar för en grönare framtid

Avstampet i våra hållbarhetsförändringar gör vi i våra mest populära produkter som är våra storsäljare. Genom att byta ut plast till papper i såväl bomullspinnen som i dess förpackning, samt att byta ut utvalda förpackningar till plast som är upp till 80% återvunnen...

0%

Resan började med att byta ut den klassiska bomullspinnen till papper och endast använda 100% ekologisk bomull. Dess förpackning är gjord av återvunnet papper.

Det innebär att vi ytterligare minskar konsumtionen av plast med 18,2 ton plast om året, vilket motsvarar en minskning av utsläppen av växthusgasen koldioxid vid tillverkning av råvaran med ca 87%.

80%

För att vidare minska förbrukningen av plast har vi även tagit fram en mer hållbar förpackning till utvalda storsäljare, som Topz bomullspads. Numera kommer förpackningen bestå av 80% återvunnen plast.

Detta är ett steg mot målet att använda mindre och bättre plast i våra förpackningar.

CERTIFIKAT

Från den allra första bomullspinnen har vi på Topz haft höga krav på kvaliteten, samtidigt som den ska uppfylla våra miljökrav, därför certifierar vi våra produkter, med märkningar så som Svanen och Fairtrade.

Det gör att Ni konsumenter kan göra ett aktivt och tryggt val vid köp av Topz produkter.

sv_SESwedish